ápr
22

A kálvária felett a Kertvárosi út folytatása a Brodarics István út. Itt egy egész mezőt borít el a szemét. Borzalom. Az a tetű aki ide hordja a szemetét börtönt érdemel. De ne ússza meg az a felelős sem aki ezért felel.  Nem tudom kihez tartozik, önkormányzat, vagy Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft , vagy főkertész, de aki a Vác környéki szemétért felelős, azt első körben rúgnám ki, és kötelezném pénzbüntetésre. A kukák felére zsugorítása, vagy más néven a szemétszedési díj duplájára emelése nem volt nagy kunszt. 
Tavaly még mindig nem lehetett használt háztartási eszközt leadni náluk, még úgy sem, ha fizetnek érte, mert erre nem volt engedélyük. Szemétlerakó hely nincs a környéken. A táblák amiken megjelölik, hova kell vinni a szemetet, már rég nem érvényes. Sződ –Csörög térségi kommunális hulladéklerakó nem fogad lakossági szemetet.
A lomtalanítást remekül titkolni szokták.  
Ilyen koszos, szemetes.elhanyagolt a város nem volt az elmúlt 40 évben. Szégyen.

 
ápr
11

A DCM mögötti műút

| Szerző: konyak | 7:19 am

A DCM mögött van egy betonút, amit csak elég ritkán használnak. Ezt kihasználják a illegális szemetelők is. 

2015.04.10 - kitakarítva! Sajnos máshol ezt nem tapasztalható, de ennek is örüli kell. 

2015-04-11_7-19-12.jpg

ápr
10

Papi dűlő - Crosspálya

| Szerző: konyak | 7:38 am

A Felső-Törökhegyi úton, ha végigmegyünk rajta, el lehet jutni a Contitech céghez. Pont ott fog lejönni  a Törökhegyról / Papi dűlőről. Ezen az úton lehet átmenni a 2/a felett is, ahol egy cross-pálya található. Sajnos mind a két hely teli van szemetelve.

Képek szemét nélkül. Már nagyon unom a szemetes képeket, meg ezt a blogot is.
 
ápr
10

Katalinpuszta elött a Vaskapualja-dűlőbe is szemetet hordanak. A tavaly ősszel lefotózott dűlőben, ahol a helyi védelem alatt álló kereszt állna, de nem áll, mert ellopták. Most kidobott hűtőszekrény van a helyén. Jó csere. A váci főépítész a vac.hu oldalon megadott emailre nem is válaszol. Visszajelzések szerint másoknak sem. Valószínűleg lekötik az őrbottyáni ügyek, Vácra már nem futja. Mit keres itt Vácon, azt nem tudni. Ja, de. A fizetését azt biztos felveszi. 

ápr
9

2014-04-09- 19-39-20.jpg
   Frissítés! 2015.05.26.
   Jó hír!!! A nagyobb szemetet, hűtőket, abroncsokat eltakarították!!!
 

2015-05-28_7-55-46.jpg

2015-05-28_7-59-03.jpg

ápr
4

Szemétdomb a körforgalomnál

| Szerző: konyak | 11:09 am

A Verőcére vezető útnál Vác után a körforgalomnál van egy útszakasz, ami egyirányú, csak a 2/A-ról lehajtani rá, de egy ideig visszafelé lehet menni. Motorosok, autósok szoktak ezen a kihalt részen megpihenni, na meg ugye aki a szemetét akarja az árokba borítani. Az innen nyíló dűlőt mellet szintén. 

2014-04-04- 11-02-09.jpg
ápr
1

Vácról Verőce felé haladva a kettes úton, van a domb tetején jobbra a vasút felé van egy földút, sorompóval lezárva. Aki bemerészkedik az útra a sorompó után,  autógumik, és műanyag palack hegyekbe botlik, de szó szerint.
A sorompó nincs kulcsra zárva bárki kinyithatja.

2014-04-01- 10-13-33.jpg 
már
30

A kórház mögött, a Kertvárosi utcában évek óta hegyekben áll a szemét. Aki arrafelé szeretne felmenni Törökhegyre undorító látványban lesz része. A szokásos hűtőroncsok, és autógumi hegyek. A rossz dűlőút minőségű Kertváros utcából egyénként a dombra felfelé hirtelen átvált szuper betonútra, sűrű kandeláberekkel. Az a pár házas eldugott lakótelep (Napsugár utca) miért kapott ilyen szuper burkolatot, világítást azt nem tudom, de őket sem zavarja a a pár méterrel mellettük lévő szeméthalom már évek óta.  Hányinger a környék. 

2014-03-30- 20-31-01.jpg
már
27

Kevesen tudják, de Vác-Alsóról a sínek mentén egy földúton el lehet jutni Máriaudvarra.  Ott ahol a Gombás patak folyik, a vasúti felüljárónál pár éve még vaskorlát volt, de tavaly lefűrészelték, egyszerűen ellopták a korlátot. A patak mellett egy gyönyörű, érintetlen liget van, rengeteg élőlénnyel, madárral és növényzettel. Felülről a dűlőútról meg csak leöntik a szemetet az állatok ebbe az érintetlen környezetbe. Maga úz mellett természetesen a hűtők, kábelek, és sitt. A képek magukért beszélnek.


 
már
26

A Gombási útról a volt laktanya mellett el lehet sétálni a Waldorf suliig. Az egyik képen látszik, hogy sétálnak is arra. Kemény próbatétel. Ennyi szemét, még egy hivatásos szeméttelepen sincs. Szó szerint végig van szemetelve mind a két oldala a dűlőútnak. Ki a hibás, Aki szemetel, vagy aki hagyja? Mind a kettő?

2014-03-26- 22-15-54.jpg